user_mobilelogo

 

Mug-cake

Ontbijt- of lunchgerecht voor 1 persoon

 

Wat stop je er in?

  • 1 losgeklopt biologisch ei
  • 20 gram havervlokken
  • 1/2 rijpe banaan
  • Snuf Ceylon kaneel
  • Mespunt vanillepoeder

 

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Klop een biologische eitje los en roer de banaan er doorheen.
  • Dan kunnen havervlokken, kaneel en vanillepoeder erbij.
  • Meng het goed en giet het over in een ovenvaste beker.
  • Zet de mug-cake in de oven voor plm. 12 tot 15 minuten tot de inhoud goed omhoog komt.

 

Voedingswaarde p.p.:

  • 1 portie Eiwitrijke voeding
  • 1 portie Fris en Fruitig

 

 

Pompoensalade

Gerecht voor 2 personen

 

Wat stop je er in?

  • Zak gemengde sla
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1/2 flespompoen, in schijven
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie
  • Grof Himalayazout
  • 2 el. zonnebloem- en pompoenpitten

 

Hoe maak je het klaar?

  • Halveer de pompoen en verwijder de zaden.
  • Snijd in smalle repen en verwijder de schil.
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Leg de pompoenstukken op een stuk bakpapier in een grote schaal.
  • Bestrooi met zout en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Rooster lekker gaar en lichtbruin.
  • Rooster wat pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan.
  • Halveer een avocado, verwijder de pit en snijd kruislings in en schep de stukjes eruit met een lepel.
  • Leg de sla op een bord, doe de avocado erop en de stukken pompoen. Bestrooi met de geroosterde zaden en klaar is je salade.

 

Voedingswaarde p.p.:

  • 1 portie Gezonde Groenten
  • 1 portie Fris en Fruitig
  • 1 portie Veilige Vetten
  • ½ portie Reinigende Vezels

 

 

Courgetti Bolognese

Hoofdgerecht voor 3 personen

Wat stop je er in?

  • 1 à 2 el kokosolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 500 g mager (biologisch) (liefst kip) gehakt (of rund)
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 el verse basilicum blaadjes, fijngesneden (paar achterhouden voor garnering)
  • Himalayazout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 courgettes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree

 

Hoe maak je het klaar?

  • Snijd met een juliennesnijder fijne sliertjes van de courgette, zo krijg je courgetti; snijd om de kern heen en snijd de overgebleven dunne reep kern in blokjes.
  • Verwarm de kokosolie in een wokpan en fruit de ui met knoflook, voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de kruiden toe, basilicum, de tomatenblokjes en de tomaten puree en als laatste de courgetti (plus blokjes) en maak op smaak met peper en zout.
  • Nog even goed doorwarmen en klaar.
  • Garneer met een overgebleven blaadje basilicum.

 

Voedingswaarde p.p.:

  • 1 portie Eiwitrijke voeding
  • 1 portie Gezonde Groenten

 Tip:

Er zijn eenvoudige en goedkope juliennesnijders op de markt; ziet er ongeveer uit als een dunschiller

 

Eet smakelijk!

 

Gevulde speculaas cupcakes             

Een recept van voedingsdeskundige Monique van der Vloed

 

De schuingedrukte ingrediënten heb ik EetLijn proof gemaakt en wijken dus iets af va het originele recept.

 

Dit heb je nodig:

Voor de cupcakes:

  • 50 gram gemengde noten ( bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten)
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boekweitmeel
  • een banaan
  • drie flinke theelepels speculaaskruiden
  • twee eetlepels Sukrin (Erythritol)
  • 110 ml water
  • 3 theelepels wijnsteenbakpoeder

 

Voor de amandelspijs:

  • 100 gram amandelmeel (zelfgeblenderde amandelen met vliesje)
  • een eiwit ( bewaar de dooier)
  • twee eetlepels Sukrin (Erythritol)

 

Om te garneren:

  • hele blanke amandelen
  • de dooier, losgeklopt.

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cupcake tray met papieren cupcake vormpjes. Meng alle ingrediënten voor de amandelspijs samen tot een gladde spijs en draai er grote balletjes uit. Maal alle ingrediënten voor de cupcakes in de keukenmachine tot een gladde massa. Vul steeds een vormpje met wat van het beslag, druk een stukje amandelspijs erin, en dicht de cupcake met een beetje van het beslag. Smeer de cupcakes in met de eidooier en druk in het midden een hele amandel. Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

 

Informatie aanvragen

 

 

Wil jij gratis EetLijn recepten ontvangen?

 

Ja, ik wil gratis recepten

 

 

Contactgegevens

Via Katerina - De EetLijn Haarlem

Salvador Allendestraat 14

2033 CA  Haarlem

Tel. 06-5597 1437

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief