Slide

Wat is T'ai Chi?

T'ai Chi bij Via KaterinaT’ai Chi is een bewegingsvorm waarbij zachte bewegingen, in combinatie met de juiste ademhaling, zorgen voor balans tussen lichaam en geest. Het ziet eruit als een sierlijke dans. De langzame, aangesloten bewegingen worden in een vaste volgorde uitgevoerd. Het is een vorm van loop-meditatie.

 

Wat kan T’ai Chi voor jou doen?

T’ai Chi  kan blokkades oplossen, waardoor de bloedsomloop en de ademhaling kunnen verbeteren, evenals het functioneren van het centraal zenuwstelsel en van de organen. Pijn kan verdwijnen en het lichaam kan soepeler worden. Door T’ai Chi gaat je levenskracht (Chi of Ki) weer vrij stromen en kun je meer vitaliteit en gezondheid ervaren en je gelukkig(er) voelen.

T’ai Chi  helpt je om stress en spanningen los te laten. Het geeft een diepe ontspanning, een betere concentratie en helpt je om emoties beter te hanteren. Verder kun je er dichter door bij jezelf komen en beter bij jezelf blijven, wat er ook om je heen gebeurt. En als je dichter bij jezelf bent, kun je betere keuzes maken.

En, niet onbelangrijk: door vermindering van stress zorgt T’ai Chi voor een sterker immuunsysteem.

 

Doordat we stil worden, kunnen we contact maken met wie we echt zijn.

 

Taoïstische vorm

De Taoïstische monnik Zang Chang Feng is de grondlegger van T’ai Chi  en leefde 1200 na Chr. Het Taoïsme is een mystieke stroming in China die begon in de 3e/4e eeuw voor Chr.

De vorm die je in mijn cursus leert is de Taoïstische vorm van T’ai Chi.

Bijzonder hierbij is de natuurlijke ademhaling. Daar lees je hier meer over.

 

Cursus: ZEN YOUR LIFE : T’ai Chi and more…

Omdat ik je graag laat kennismaken met T'ai Chi heb ik de cursus ZEN YOUR LIFE: T’ai Chi and more… ontwikkeld.