Slide

Veelgestelde vragen over de T'ai Chi cursus

T'ai Chi bij Via KaterinaVoor wie is T’ai Chi geschikt?

T’ai Chi is geschikt voor iedereen, jong, oud, lenig of niet. Iedereen kan eraan meedoen.

 

Ik ben niet sportief. Kan ik dan toch T’ai Chi leren?

Jazeker. T’ai Chi bestaat uit langzame, zachte bewegingen. Je hoeft er niet sportief of lenig voor te zijn om de bewegingen te kunnen uitvoeren.

 

Ik heb fysieke klachten. Kan ik dan T’ai Chi meedoen?

Door de zachte bewegingen, kan bijna iedereen aan T’ai Chi meedoen. Doordat de energie beter gaat stromen, kan het ook zijn dat je door T’ai Chi minder last krijgt. Je kunt altijd een proefles komen meedoen om te kijken of het voor jou te doen is.

 

Neemt het veel tijd in beslag om T’ai Chi te doen?

Nadat je de vorm hebt geleerd, is 5 tot 10 minuten per dag al genoeg om een diepe ontspanning te verkrijgen. Veel mensen doen het met plezier meerdere keren per dag, anderen een paar keer per week. Hoe meer je het doet, des te meer effect het iedere keer zal hebben.

 

Is T’ai Chi moeilijk te leren?

Je leert de vorm door veel te oefenen. Het is altijd leuk om te zien dat de bewegingen er vanzelf in komen te zitten, doordat we in de lessen steeds vanaf het begin verder oefenen. Zo slijten de bewegingen erin. Thuis oefenen is wel belangrijk om alle stappen te leren. Eenmaal geleerd, kun je het je hele leven blijven doen.

 

Wat levert T’ai Chi mij op?

Rust in je hoofd, ontspanning, meer energie en betere doorstroming van energie, waardoor je je op alle niveaus beter kunt gaan voelen. Het is een middel om je binnen 5-10 minuten je stress en spanningen los te laten. Een cadeau voor het leven, omdat je altijd iets bij je hebt waarmee je jezelf ontspannen en fijn kunt laten voelen.

 

Wat kost een proefles?

Je kunt gratis een proefles volgen en kijken of T’ai Chi iets voor jou is. Bel of mail me om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.