user_mobilelogo

Heb jij al alles geprobeerd om een aantal kilo’s af te vallen maar lukt het met geen mogelijkheid?
Diëten waarmee ik vroeger moeiteloos kilo’s afviel, leken bij mij na mijn 50e niet meer te werken en daar zat ik dan met meer dan 25 kilo overgewicht. Ondertussen was ik verslaafd aan suiker en deed ik geen stap buiten de deur zonder een reep chocola in mijn tas, “voor nood”. Om over de after-lunch-dip nog maar te zwijgen.

 

Eigenlijk was ik altijd wel moe. Ik zat in een vicieuze cirkel en wist niet hoe ik eruit kon komen.

Gelukkig ben ik er toch achter gekomen hoe je uit die cirkel kunt stappen. Wat mij erg geholpen heeft, wil ik graag met jou delen.

1/3 1/3, 1/3 ...
Door je maaltijden zó samen te stellen dat ze voor één derde uit eiwitten, één derde uit koolhydraten en één derde uit goede vetten bestaan, zorg je voor een maaltijd die je lichaam ondersteunt, energie geeft en, heel belangrijk, jou langer een verzadigd gevoel geeft. Hierdoor heb je veel minder last van snoepdrang, en doordat er geen overdaad aan koolhydraten is, hoeft het lichaam minder vet op te slaan. Bovendien ervaar je meer energie, en wie wil dat nou niet?

De verhouding 1/3, 1/3, 1/3 komt overeen met de samenstelling van de maaltijd van de oermens. In tegenstelling tot wat wij vaak denken, is de mens sinds die tijd evolutionair praktisch nog niet veranderd, terwijl onze voeding wel enorm veranderd is.

Ik heb zelf ervaren hoeveel beter ik mij voel, nu ik volgens het principe van drie maal 1/3 eet. Het is niet nodig om calorieën te tellen of om alle koolhydraten uit je voeding te schrappen. Je kunt kilo’s kwijt raken door de samenstelling van je voeding te veranderen.


Succes! Hartelijke groet, Karin

 

PS: heb je mijn 7 gratis recepten al aangevraagd? Klik HIER om ze aan te vragen!

 

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief