user_mobilelogo

DieetAls je alle foto’s van mij naast elkaar zou leggen, zou je zien dat ik tot mijn 30e redelijk slank was en daarna constant aan het jojo-en was. Ik heb aanleg om al 200 gram aan te komen als ik alleen al naar een gebakje kíjk en heb altijd moeten opletten. Vroeger kreeg ik mezelf snel weer op de rit met "Een leven lang fit". Later ben ik, na mijn zwangerschap, met de EGA (Eerste Goudse Afslank-club) onder begeleiding 22 kg. afgevallen. En natuurlijk dacht ik toen, net als jij: "dit gaat mij nooit meer gebeuren. Vanaf nu blijf ik slank!"

 

Dat was een leuk plan, maar helaas hield ik dat niet vol. Ik houd nu eenmaal van snoepen en toen ik door medicatie ook nog eens veel meer eetlust kreeg, alsof ik nooit genoeg had, had ik er binnen 2 jaar 25 kg. aangegeten. Hoe ik dat er weer af moest krijgen? Geen flauw idee. Dus ging ik het 2-5 dagendieet doen. Daar viel ik niet of nauwelijks mee af. Ik probeerde nog diverse andere dingen, maar mijn gewicht bleek akelig stabiel. Nu wel …

Als vrouw van rond de 50 stond ik op het punt om genoegen te nemen met mijn overgewicht.

En… toen kwam De EetLijn op mijn pad. Tot mijn grote verbazing lukte het toen wél! De EetLijn is geen dieet, maar een leefstijlprogramma.

Dit is waarom diëten niet werken:

  • Bij veel diëten zijn zoetigheden als een gebakje koekjes, af en toe toegestaan. Daardoor blijft je bloedsuikerspiegel schommelen. Zolang dat gebeurt, slaat je lichaam vet op, in plaats van dat het vet kan verbranden. Met De EetLijn krijg je een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je wél kunt gaan afvallen. Bovendien, heel belangrijk, verdwijnt je behoefte om je met van alles vol te proppen. Wat een bevrijding!

  • Koolhydraat-arme diëten laten je binnen korte tijd wel sterk afvallen, maar als je dan weer gewoon gaat eten, kom je weer aan, mét rente, zoals Nettie altijd zegt. Doordat je schildklier te weinig koolhydraten binnen heeft gekregen om goed te functioneren (en je verbranding te regelen), geeft hij er de brui aan en kom je juist aan. Met De EetLijn kun je dit proces weer omdraaien. Door een uitgekiend koolhytdraat-bewust eetpatroon, blijft je schildklier tevreden en kun je toch afvallen. Dit is de reden dat je met De EetLijn wel blijvend een gezond gewicht houdt.

  • Discipline: het is voor veel mensen best goed te doen om zich een tijdje lekkere dingen te ontzeggen voor het goede doel. Op de langere duur echter valt het niet mee om een dieet trouw te blijven volgen en voor je het weet, ben je met alle verleidingen die er zijn weer terug bij af. Bij De EetLijn is dat anders; De EetLijn is niet een tijdelijk dieet, maar een leefstijlprogramma. Omdat je lichaam in balans komt, heb je veel minder moeite om verleidingen te weerstaan. Eigenlijk wordt het een bewuste keuze om gezond te eten maar daar vertel ik je een andere keer meer over. Bovendien eet je met De EetLijn zó lekker, dat je jezelf niets ontzegt, maar juist geniet van je lekkere, gezonde maaltijden. En mócht je toch een keer snakken naar iets lekkers, dan heb je talloze recepten tot je beschikking om een gezond extraatje te maken.

Ik kan je natuurlijk zeggen hoe gelukkig ik me voel met mijn stabiele gewicht en het feit dat mijn eetdrang verdwenen is. Maar eigenlijk moet je het zelf ervaren om het te geloven ?.

 

Hartelijke groet, Karin.

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief